Dalje metode koje povećavaju uspešnost Vašeg lečenja

Korišćenje

Teorije jin i jang istovremeno sa teorijom 5 elemenata predstavlja kamen temeljac Tradicionalne kineske medicine. TKM pripisuje svakom elementu određen organ u ljudskom telu (Zemlja – slezina, Voda – bubrezi, Drvo – jetra, Metal – pluća, Vatra – srce). Ovi elementi, time i organi uzajamno utiču jedni na druge i ako je jedanod njih nervozan, može negativno da utiče i na ostale. Jedan od najčešćih razloga neplodnosti kod žena je nedovoljnost (preopterećenost) na putevima bubrega (element Voda). Da bi sve u našem telu funkcionalisalo onako kako je potrebno, svi energetski putevi (meridijani) moraju da budu prohodni. Ako na primer Vaša jetra ne funkcioniše pravilno, počeće da se odražava na bubrege i na takav način da vodi ka neplodnosti. Dobro izabrana ishrana povećava Vašu šansu da dobijete bebu.

Ishrana i neplodnost

Razlog zašto ne dolati do kačenja embriona može da bude mala debljina sluzokože materice. Uzroci mogu biti različiti, ali po istočnoj medicini je jedan od glavnih uzroka tzv. „hladnoća i vlažnost u donjim emiterima“.

Među hranom koja prinosi previše unutrašnje vlažnosti u Vaš organizam i ograničava funkcije varenja su slatkiši, belo pecivo, svi proizvodi iz kravljeg mleka, sveže povrće, prženi obroci, zaslađena pića, jak alkohol i slično. Pšenica i kravlje mleko imaju jak zakrčujući i hladeći uticaj na prostor male karlice. Takva situacija može da se pokaže da je kod žena koje su imale nekoliko odbijanja embriona. Da bi Vam pravilno radio sistem varenja, potrebno je da se dovede u ravnotežu Vaša slezina (element Zemlje).

Namirnice koje mogu da ojačaju Vašu slezinu i varenje, odnosno da koriste energiju i krv, su sve žitarice i  mahunarke, cimet, đumbir, lakrica, kuvana ili dimnjena ćuretina, riba, šargarepa, dinje i ostalo.

Nije potrebno da se opterećenje slezine smanji izbacivanjem svih navedenih namirnica, ali jedite razumno. Tokom zime konzumirajte više mesa, koji će Vaš organizam da zagreje, dok leti jedite više voće i povrće, koje će Vaš organizam da ohladi. Povrće i voće jedite od lokalnih proizvođača, dok zimi izbegavajte sveže povrće. Ako se to ispravi primetićete promene u maloj karlici i time poboljšati šansu da zatrudnite.

Šta promena u ishrani znači?

Nije potrebno da žena drži dijetu ali je cilj da se promenom u ishrani dovede organizam u njegovo optimalano stanje. Hrana bi trebalo da Vam predstavlja zadovoljstvo.

Mnogo žena u zapadnom svetu prati trend da konzumira sveže povrće i voće u velikoj količini, doručkuje jogurte i musli, na kraju završavajući voćnim ili povrćnim sokom. Na osnovu kineske medicine ove namirnice nisu pogodne za svakog čoveka i za svaku geografsku sredinu.

Kojih pravila bi trebalo da se pridržavate?

  • topao doručak (npr. prosena kaša), ako je moguće u isto vreme će ojačati Vašu slezinu i započne Vaš dan
  • punozrn pirinač ili dinstano meso sa povrćem i šargarepom ne odbijajte za ručak
  • tofu ili masna riba, pečurke, povrće na pari – idelana kombinacija za večeru
  • hraniti se po sistemu Ishrana na osnovu pet elemenata koju istočna medicina preporučuje
  • ograničiti sveže povrće (najviše krastavac i paradajz) uglavnom tokom zimskog perioda
  • zimi jesti povrće koje je kratko toplotno prerađeno
  • smanjiti drastično pšenične proizvode i koristiti druge, zdravije žitarice
  • smanjiti pasterizovano kravlje mleko i zameniti ih barem nepasterizovanim iz proverenih izvora ili nepasterizovanim sirevima ili zameniti za kozje ili ovčje mleko
  • izbaciti zaslađena pića i uvesti više vode u svoju ishranu, kao i biljnih čajeva na osnovu individualne potrebe

Vežbanje

či-kung

či-kung kao vid tradicionalnog kinesog vežbanja, metoda lečenja ili životna energija postoji više od 6000 godina. Na osnovu TKM je u bubrezima naša osnovna životna energija či, dok kung predstavlja sposobnost ili mogućnost da se takva energija primi. To vežbanje dopunjava, harmonizuje, gaji i rozvija tu unutrašnju (vitalnu) energiju či, regeneriše Vaše telo i duh i budi pravilne funkcije vaših organa. Ako neki od Vaših organa ne radi onako kako bi trebalo, može imati bitan uticaj na Vašu plodnost.

Či-kung je karakterisan sporim pokretima i dubokim disanjem koji mogu da opuste nagomilani stres i napetost u Vašem telu. Pravilno vežbanje će osloboditi emocije, umiriti Vaš duh, poboljša držanje kičme i poboljšati celokupno zdravlje.

Vežbanje po Mojžišovoj

Vežbanje po pravilima rehabilitacijske radnice Ludmile Mojžišove može se koristiti kao pomoć prilikom veštačke oplodnje, ali i bilo kada drugde jer ima veliki broj pogodnih uticaja.

Skupljanjem mišića dna karlice može da se pogorša metabolizam u maloj karlici a time i povezani nastanak nepravilnih i bolnih menstruacija. Ovo vežbanje može ojačati mišićne grupe celog trupa, poboljšati dinamiku cele kičme i dna karlice, i time pomoći kod bolova u leđima. Vežbanje izvodite blagom aktivacijom Vaših mišića, nikada sa naporom ili tokom bola. Vežbanje po Mojžišovoj pomaže refleksima mišića karličnog dna i tako odstranjuje neke vrste funkcionalne sterilnosti.

Šta vam nudimo

Saznajte šta sve za Vas možemo uraditi. Dalji spisak službi možete naći ovde.

Lečenje neplodnosti

Odredićemo razlog vaše neplodnosti i naći ćemo idealno lečenje koje će vas dovesti do željenog cilja.

Genetika

Povećajte šansu za začeće zdravog deteta. Čeka vas moderno opremljena laboratorija reproduktivne genetike.

Alternativna medicina

Rešavamo kompleksne probleme. Zato nudimo metode alternativnog lečenja, koje će povećati Vaše šanse da zatrudnite.

Surogat majčinstvo

Provešćemo vas kroz ceo proces surogat majčinstva gde embrion bioloških roditelja nosi surogat majka.

Направите необавезујуће консултације