IVF: in-vitro fertilizacija

1. Početna konsultacija i specijalizovano savetovalište

Prilikom prve konsultacije sa vama, lekar će proći kroz anamnezu, odnosno porazgovaraćete o svim prethodno urađenim pregledima i ponudiće idealan dalji tok lečenja.

Pročitajte više

2. Pregled para

Rade se osnovni klinički i laboratorijski pregledi na osnovu kojih su individualno dalje preporučeni dalji pregledi i postupci.

Pročitajte više

3. Hormonska stimulacija i odabir jajnih ćelija

Deo svakog IVF ciklusa je hormonska stimulacija žene koja utiče na zrenje većeg broja jajnih ćelija. Ona su tom prilikom izvučena tankom iglom.

Pročitajte više

4. Metode oplodnje

Standardno koristimo mikromanipulacijske tehnike ubrizgavanja spermatozoida u jajnu ćeliju - ICSI i PICSI. Glavni razlog je njihova velika uspešnost.

Pročitajte više

5. Embriotransfer

Transfer embriona je prenošenje embriona tankim kanalom kroz grlić materice u matericu. Proces se obavlja u prostoriji za transfer uz relaksirajuću muziku.

Pročitajte više

6. Kriokonzervisanje

Kriokonzervisanje je zamrzavanje embriona za korišćenje u budućnosti. Na taj način zamrznuti embrioni se mogu odmrznuti i preneti u matericu tj. krioembriotransfer.

Pročitajte više

IVF ciklus

Naša klinika nudi široku lepezu metoda i postupaka lečenja. Specijalizovani smo za lečenje meplodnosti i reproduktivnu medicinu.

Veštačka oplodnja (asistirana reprodukcija) je naziv za lekarske postupke i metode priliko kojih dolazi do manipulacije sa polnim ćelijama. U širem smislu se za skup metoda u okviru lečenja neplodnosti koristi izraz IVF lečenje ili IVF ciklus.

IVF ciklus je naziv za ceo ciklus lečenja koji obuhvata stimulaciju, odabir jajnih ćelija, oplodnja spermatozoidima i embriotransfer. IVF ciklus je pokriven od strane zdravstvenog osiguranja za maksimalno četiri ciklusa i do dana 39. rođendana. Embriotransfer je moguće potom izvesti ženi najkasnije do 49. rođendana.

U užem smislu se pod IVF (In-vitro fertilizacija) označava klasična metoda klutivacije, prilikom koje se jajne ćelije sa spermatozoidom smeštaju u epruvetu i čeka da dođe do slobodne oplodnje. Ta početna metoda ima relativno niski nivo uspešnosti i bila je manje više već zamenjena metodama ICSI i PICSI.

Šta vam nudimo

Saznajte šta sve za Vas možemo uraditi. Dalji spisak službi možete naći ovde.

Lečenje neplodnosti

Odredićemo razlog vaše neplodnosti i naći ćemo idealno lečenje koje će vas dovesti do željenog cilja.

Genetika

Povećajte šansu za začeće zdravog deteta. Čeka vas moderno opremljena laboratorija reproduktivne genetike.

Alternativna medicina

Rešavamo kompleksne probleme. Zato nudimo metode alternativnog lečenja, koje će povećati Vaše šanse da zatrudnite.

Surogat majčinstvo

Provešćemo vas kroz ceo proces surogat majčinstva gde embrion bioloških roditelja nosi surogat majka.

Направите необавезујуће консултације