EndomeTRIO

Šta je endometrijum?

Endometrijum je sluzokožni sloj materice za koju se kači oplođeno jajašce. Endometrijum ili materična sluzokoža se nalazi na unutrašnjem zidu materičnog zida i time je ključni faktor za uspešnu trudnoću. Materična sluzokoža se obično ocenjuje pomoću ultrazvuka koji određuje samo visinu i strukturu, ali je važna i njena bakterijalna flora (mikrobiom) i takozvani implantacijski prozor, odnosno pogodno vreme za transfer u matericu.

Uticaj hormonalne neravnoteže u telu žene (dominacija estrogena nad progesteronom) može da izazove i rast sluzokože i van materice. U takvom slučaju se govori o oboljenju endometrioza.

Co je EndomeTRIO?

EndomeTRIO je ispitivanje koje sadrži tri testa iz jednog uzroka sluzokože materice.

ALICE (Analysis of Infectious Chronic Endometritis)

Ravnoteža bakterija u endometriju je bitna za uspešnu implataciju embriona. Ako su u materici prisutne patogene bakterije, ta ravnoteža može biti poremećena.

Test ALICE određuje prisutnost bakterija koje izazivaju hronične upale. Te upale koje su prisutne kod čak 30 % neplodnih pacijentkinja, mogu da budu jedan od razloga ponavljajućih pobačaja. Dobro određenim lečenjem se ta situacija može rešiti.

EMMA (Endometrial Microbiome Metagenomic Analysis)

Uzimanjem uzorka materične sluzokože i njenom daljom analizom pomoću sekvenciranjem nove generacije (NGS) je moguće otkriti i druge bakterije koje utiču na neplodnost žene.

Test EMMA nudi kompletni pregled o strukturu materične sluzokože. U slučaju neoptimalnog prisustva bakterija ponudiće pogodno lečenje antibioticima ili probioticima.

ERA (Endometrial Receptivity Analysis)

Ponavljajući neuspečni embriotrasnferi mogu biti naporni za ženu, ne samo fizički, već i psihički. Iako je par prošao kroz niz testiranja i njihovi embrioni mogu biti pripremljeni za transfer u matericu na osnovu preimplatacijskog genetskog testiranja, materična sluzokoža za taj transfer ne mora biti pripremljena.

Test ERA određuje optimalni vremenski period kada je materična sluzokoža receptivna za embrion. Time određuje optimalno vreme da se uradi embriotransfer. Njegovi rezultati tako mogu da odrede i pogodnu hormonsku pripremu i njenu dužinu. Korišćenjem ovog testa se kod pacijentkinja koje su imale ponavljajuće neuspele implatacije (ugnježdenja) doseže 73% uspešnosti implatacije (Implantation Rate).

Od endometrija zavisi!

Korišćenjem ovog testa se kod pacijentkinja koje su imale ponavljajuće neuspele implatacije (ugnježdenja) doseže 73% uspešnosti implatacije (Implantation Rate).

Šta vam nudimo

Saznajte šta sve za Vas možemo uraditi. Dalji spisak službi možete naći ovde.

Lečenje neplodnosti

Odredićemo razlog vaše neplodnosti i naći ćemo idealno lečenje koje će vas dovesti do željenog cilja.

Genetika

Povećajte šansu za začeće zdravog deteta. Čeka vas moderno opremljena laboratorija reproduktivne genetike.

Alternativna medicina

Rešavamo kompleksne probleme. Zato nudimo metode alternativnog lečenja, koje će povećati Vaše šanse da zatrudnite.

Surogat majčinstvo

Provešćemo vas kroz ceo proces surogat majčinstva gde embrion bioloških roditelja nosi surogat majka.

Направите необавезујуће консултације