Praćenje ranog razvoja embriona

Tokom poslednjih godina je došlo do ravoja tehnologija korišćenih u asistiranoj reprodukciji. Jedna od novina koju naša klinika ima u ponudi je korišćenje kamere koja je postavljena direktno u inkubator gde se embrioni razvijaju.

Šta to ovu tehnologiju čini značajnom?

Ranije je ocenjivanje morfologije rađeno jednom dnevno, pod mikroskopom, van inkubatora. Ovaj statistički sistem ocenjivanja nije omogućavao da se dobije potpuna informacija o razvoju embriona. Dodatno je još bilo potrebno da se embrion izvadi iz inkubatora, van idealnih kultivacijskih uslova.

U današnje vreme postoji nekoliko komericjalno dostupnih sistema za praćenje embriona. Ti novi računarski kontrolisani sistemi omogućavaju praćenje dinamike razvoja embriona u realnom vremenu bez narušavanja idealnih uslova kultivacije, dikretno u zatvorenom inkubatoru. Ova sofisticirana metoda ne donosi ni bilo kakve druge rizike za embrione.

Kako funkcioniše?

Svaki embrion je smešten i dalje kultivisan u samostalnim sitnim rupama u inkubatoru i svakih dvadeset minuta kamera napravi snimak embriona. Ove snimke je moguće pogledati ubrzano da bi se tako dobila informacija o razvoju svakog embriona u određenom vremenskom trenutku.

Koja je prednost metode?

Na osnovu dobijenih snimaka razvoja embriona možemo oceniti pravilnost deljenja ćelija embriona i tako ustanoviti razvojni potencijal embriona. Neinvezivno merenje regularnosti ćelijskog deljenja embriona u prvim danima razvoja je moguće koristiti i kao objektivan pokazatelj sposobnosti za dalji život ljudskih embriona i koristiti izbor najpreskpektinijeg embriona za embriotransfer a samim tim i povećati ispešnost lečenja.

Šta vam nudimo

Saznajte šta sve za Vas možemo uraditi. Dalji spisak službi možete naći ovde.

Lečenje neplodnosti

Odredićemo razlog vaše neplodnosti i naći ćemo idealno lečenje koje će vas dovesti do željenog cilja.

Genetika

Povećajte šansu za začeće zdravog deteta. Čeka vas moderno opremljena laboratorija reproduktivne genetike.

Alternativna medicina

Rešavamo kompleksne probleme. Zato nudimo metode alternativnog lečenja, koje će povećati Vaše šanse da zatrudnite.

Surogat majčinstvo

Provešćemo vas kroz ceo proces surogat majčinstva gde embrion bioloških roditelja nosi surogat majka.

Направите необавезујуће консултације