Šta je repromeda biology park?

Mi smo Vaš vodič ka potpunoj porodici.

17 godina

REPROMEDA je klinika reprodukcijske medicine i preimplantacijske genetske dijagnostike. Naš cilj je da asistirana reprodukcija uspešno pomogne što većem broju parova. Moto koji u našem radu pratimo je “Pomoći da se stvori porodica”. Osim veoma obučenog osoblja, pridajemo pažnju još i diskreciji, ljudskosti, da Vam izađemo u susret i svemu onome što može da Vam olakša i učini boravak kod nas prijatnijim. Svesni smo da je lečenje neplodnosti psihički veoma teško, i zato ćemo uraditi sve što je potrebno da bi Vam bilo što je moguće manje teško i u najkraćem mogućem periodu završilo sa ispunjenim ciljem.

Vodič kroz Vaše lečenje je tim radnika koji dolaze iz poznate brnjenske škole za asistiranu reprodukciju čiji uspeh je bilo prvo rođeno dete “iz epruvete” u srednjoj i istočnoj Evropi još 1982. godine. Tim vodi specijalista i predstavnik centra, primarijus MUDr. Jan Veselý, CSc., dugogodišnji stručnjak za asistiranu reprodukciju, kao i direktorka centra, MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D., članica međunarodnih organizacija koje se bave istraživanjem i organizacijom lečenja neplodnosti prilikom korišćenja genetske dijagnostike. Prilikom upravljanja klinike REPROMEDA se tim putem ne primenjuje samo stručnost, ali i ženska empatija i saosećajnost. Glavni razlog za otvaranje klinike je bio san osnivača - lečenje neplodnosti i da se obavlja asistirana reprodukcija na najkvalitetniji način koji je moguć u skladu sa trenutnim naučnim dostignućima. Da bi kvalitet postupaka i procesa bio na nivou koji je potreban, brine se Prof. MUDr. Pavel Trávník, DrSc., član tima koji je učestvovao u rođenju već pomenutog prvog srednjoevropskog deteta stvorenog van tela žene.

Upoznajte naš ceo tim

Zašto baš sa nama?

Naše iskustvo i rezultati govore u naše ime.

17

GODINA smo
ovde za Vas

2410

DECE se zahvaljujući
nama rodilo

3259

PGD smo do sada
obavili

58

RADNIKA će se
brinuti o Vama

 • Kvalitet na koji možete da računate

  Pomeramo granice nemogućeg u asistiranoj reprodukciji.

  Radimo po već utvrđenim kriterijumima i standardima, i stalno poboljšavamo kvalitet rada tako da se metode asistirane reprodukcije mogu primeniti na što veći broj parova kojima u prošlosti nisu mogle da pomognu.

 • Personal kome možete verovati

  Stručnost i profesionalnost, ali prevashodno osmeh na licu.

  Mi smo iskusni stručnjaci u oblasti reprodukcijske medicine i lekarske genetike. Našu stručnost možete da uvažite, ali smo takođe svesni da je isto tako bitna naša ljudskost, toplota i duboko razumevanje.

 • Najmodernije tehnologije koje pomažu

  Sve u cilju da se rodi dete koje toliko želite.

  Za uspešno lečenje su ključna iskustva koja dobijamo već 17 godina. Da bismo mogli da Vam ponudimo najbolju negu, koristimo najmoderniju tehniku, stalno pratimo nova naučna otkrića u okviru našeg polja i uvodimo u praksu.

Prilikom vođenja klinike REPROMEDA se ne primenjuje samo stručnost, ali i ženska empatija i razumevanje.

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D.
Generalna direktorka klinike

Rezervišite termin

Naši najveći uspesi

Pogledajte šta smo sve uspeli za ovih 17 godina.

1999

Osnivanje, prvi IVF ciklus

Centar je nastao 1999. Godine kao novo radno mesto iskusnih stručnjaka u oblasti reproduktivne medicine i asistirane reprodukcije. Te iste godine u avgustu smo uradili prvi IVF ciklus.

2000

Prvi ciklus sa korišćenjem PGD

Kao prvi u srednjoj i istočnoj Evropi smo uspešno uradili ciklus prilikom kojeg je korišćena Preimplatacijska genetska dijagnostika (PGD) metodom FISH.

2003

PGD monogenih oboljenja

Uveli smo PGD monogenih oboljenja prvi u Češkoj republici. Prvo oboljenje je bilo neurofibromatoza. Od tada radimo PGD za još 77 raznih monogenih oboljenja!

2004

Uvođenje dijagnostike translokacija

Mi smo bili prva klinika u srednjoj i istočnoj Evropi koja je uvela dijagnostiku translokacija pomoću metode FISH.

2010

Uvođenje tehnologije čipova

Prvi u srednjoj Evropi smo primenili tehnologiju mikročipova za preimplatacijski genetski skreening.

2012

Akreditacija metode PGS

Prvi na svetu smo dobili akreditaciju metode mikročipovani preimplatacijski genetski skreening (PGS).

2014

Primenili smo metodu Karyomapping

Uveli smo metodu Karyomapping u preimplatacijsku genetsku dijagnostiku monogenih oboljenja i to prvi u srednjoj Evropi.

2015

Primenili smo metodu NGS

Uveli smo u standardnu praksu metodu VeriSeq PGS (Next generation sequencing) za pregled aneuploida i PGD translokacija.

2016

Selidba u nove prostorije

Preselili smo se u nove prostorije Biology Park u brnjenskom naselju Bohunjice.

Kako sve kod nas izgleda?

Iako u našoj struci nudimo najbolju uslugu, ne treba da se bojite bezličnih prostorija velike bolnice. Upravo suprotno. I u našim novim prostorjimama Biology Parka smo uspeli da stvorimo ugodnu i diskretnu atmosferu za Vaše lečenje.

 • Nasmejan personal

 • Prijateljsko okruženje

 • Individualan i diskretan pristup

 • Najmodernije tehnologije i metode

 • Profesionalizam i stručnost

 • Interijer u saglasnosti sa Feng-Shui

Saznajte više o klinici

Pogledajte listu službi koje nudimo.

Nudimo kompletnu službu asistirane reprodukcije, takođe i dalju zdravstvenu negu i savetovalište. Sposobni smo da tačno i detaljno odredimo Vaše probleme, njihov razlog i da Vam pomognemo da ih prevaziđete. Moto, kojim se vodimo tokom našeg rada je “Pomažemo da osnujete porodicu”.

Naše službe