PGD: Preimplantacijska genetska dijagnostika

PGD-M: monogenih obolenja

U današnje vreme koristimo metodu Karyomapping. Ispitivanje je na taj način pogodno kako za sve monogene bolesti, tako i za nasledna kancerogena obolenja.

Pročitajte više

PGT-SR: strukturní chromozomové vady

PGD translokacija je pogodna za parove kod kojih jedan ili oba partnera su dokazano prenosioci balansirane translokacije ili drugog strukturnog poremećaja hromozoma.

Pročitajte više

PGT-A: aneuploidija

Preimplantacijsko testiranje eneuploida se obavlja tokom IVF lečenja. Na taj način se povećava uspešnost lečenja jer se bira perspektivni embrion.

Pročitajte više

Preimplantacijska genetska dijagnostika

Preimplantacijska genetska dijagnostika (PGD) je metoda, koja omogućava izbor tzv. „zdravog“ embriona bez konkretne genetske mane još pre prenosa u matericu majke. Glavne prednosti takvog postupka je isključivanje rizika da će plod imati detektovanu genetsku manu. Par zato ne mora da rešava moguće odluke oko pobačaja tokom trudnoće, koja u praksi znače ne samo etiču dilemu i psihičko opterećenje za ceo par, ali i zdravstvene komplikacije za ženu. Veštači prekid trudnoće takođe može imati neprijatan uticaj na kasniju sposobnost para da ponovo zatrudni.

Naša klinika se specijalizuje za preimplatacijsku genetiku još od 2000. godine, kada smo bili prva klinika u Češkoj republici i srednjoj i istočnoj Evropi gde se uspešno izvela PGD. Kao prvi u srednjoj Evropi smo uveli bitnu metodu Karyomapping. Takođe kao novost koristimo i sekvencovanje nove generacije (NGS).

Od godine 2004. smo izveli PGD već za 77 različitih monogenih bolesti. Od svih centara u ČR, imamo najduže iskustvo za koje se uvek trudimo da povežemo sa željama i predstavama klijenata.

Šta vam nudimo

Saznajte šta sve za Vas možemo uraditi. Dalji spisak službi možete naći ovde.

Lečenje neplodnosti

Odredićemo razlog vaše neplodnosti i naći ćemo idealno lečenje koje će vas dovesti do željenog cilja.

Genetika

Povećajte šansu za začeće zdravog deteta. Čeka vas moderno opremljena laboratorija reproduktivne genetike.

Alternativna medicina

Rešavamo kompleksne probleme. Zato nudimo metode alternativnog lečenja, koje će povećati Vaše šanse da zatrudnite.

Surogat majčinstvo

Provešćemo vas kroz ceo proces surogat majčinstva gde embrion bioloških roditelja nosi surogat majka.

Направите необавезујуће консултације