Hormonska stimulacija i odabir jajnih ćelija

Hormonska stimulacija

Deo svakog IVF ciklusa je hormonska stimulacija žene koja utiče da u jajnim ćelijama sazre veći broj jajnih ćelija nego tokom prirodnog ciklusa.

Stimulaciju vršimo uz pomoć gonadotrolnih hormona (FSH, LH) takozvani rekombinati, koji su laboratorijski proizvedeni. Govorimo o najnovijem, visoko kvalitetnom preparatu u formi penkala. Klijentkinje ih veoma rado koriste zbog svoje jednostavne primene i stvarne učinkovitosti leka.

Prilikom konsultacije sa lekarom izaberite uvek pogodan tip stimulacijskog preparata.

Tok hormonske stimulacije

Početak stimulacije uvek počinje 2. – 3. dan menstruacijskog ciklusa. Sestra će Vas uvek naučiti kako pravilno da primenite lekove i prvu aplikaciju leka ćete uraditi pod njenim nadzorom.

Primena leka traje približno 10 – 12 dana i obično je žene lepo podnose. Ceo tok aplikacije stimulacije je praćen od strane lekara pomoću ultrazvuka prilikom nekoliko dnevnih intervala.

Aplikacije

Cetrotide

Diphereline

Gonal

Ovitrelle

Odabir jajnih ćelija

Tačan dan punkcije je određen od strane lekara pomoću ultrazvučnih i hormonskih ispitivanja. Od ponoći (pre punkcije) je potrebno da se ništa ne jede, ne pije i ne puši. Ujutru, na dan punkcije dođite u centar u zakazano vreme. Dalje, vrši se odabir (punkcija) folikularne tečnosti koji se obavlja tankom iglom kroz genitalne otvore tokom ultrazvučne kontrole i praćenjem anesteziologa. Narkoza traje kratko vreme, otprilike 10 – 15 minuta. Embriolozi u laborotoriji proveravaju jajne ćelije dobijene u folikularnoj tečnosti. Tokom istog dana se izvodi njihova oplodnja spermatozoidima i stvaranjem embriona.

 

dsc_4914

Šta vam nudimo

Saznajte šta sve za Vas možemo uraditi. Dalji spisak službi možete naći ovde.

Lečenje neplodnosti

Odredićemo razlog vaše neplodnosti i naći ćemo idealno lečenje koje će vas dovesti do željenog cilja.

Genetika

Povećajte šansu za začeće zdravog deteta. Čeka vas moderno opremljena laboratorija reproduktivne genetike.

Alternativna medicina

Rešavamo kompleksne probleme. Zato nudimo metode alternativnog lečenja, koje će povećati Vaše šanse da zatrudnite.

Surogat majčinstvo

Provešćemo vas kroz ceo proces surogat majčinstva gde embrion bioloških roditelja nosi surogat majka.

Направите необавезујуће консултације