Kriokonzervacija i zastakljivanje

Kriokonzervacija i zastakljivanje

Kriokonzervacija je sveobuhvatni pojam za zamrzavanje ostatka kvalitetnih embriona za naredno korišćenje. Tako zamrznuti embrioni se mogu odmrznuti i preneti u matericu, tj. krioembriotransfer. Zamrznuti embrioni na ovaj način mogu da se čuvaju i nekoliko decenija.

Zastakljivanje je moderna tehnika kriokonzervacije koja se trenutno koristi u dobro opremljenim klinikama. Za razliku od ranije korišćenog sporog zamrzavanja, gde je cilj bio da se pažljivo prati stvaranje kristala leda da se ne bi oštetile ćelije, prilikom zastakljivanja se ledeni kristali uopšte ne stvaraju. Odmah po zagrevanju, ćelije su u odličnom stanju i rezultati su nekoliko puta bolji nego pri korišćenju stare metode.

Zašto se embrioni zamrzavaju

Zahvaljujući velikoj uspešnosti, uvek ubacujemo samo jedan embrion prilikom embriotransfera. Razlog za to je težnja da se sniži rizik višeplodne trudnoće koji je i trenutan trend u svetu. Sve preostale embrione, koji ispunjavaju uslove da budu čuvani u zamrznutom stanju, je moguće zamrznuti za kasnije korišćenje – tzv. krioembriotransfer.

Krioembriotransfer

Krioembriotransfer je transfer odmrznutog embriona. Ne koristi se samo prilikom posedovanja većeg broja embriona ali i prilikom embriona ispitivanih metodama PGD ili PGS.

Uspešnost krioembriotransfera

Uspešnost krioembriotransfera je ista kao i prilikom svežeg transfera. Nekad može biti i neznatno viša zbog suštine kriokonzervacije koja podrazumeva određenu vrstu selekcije pogodnog i kvalitetnog embriona. Krioembriotransfer se obavlja kod većine pacijentkinja u prirodnom ciklusu i bez hormonske pripreme.

Zamražená embrya případně spermie či vajíčka se takto uchovávají pro další použití.

Šta vam nudimo

Saznajte šta sve za Vas možemo uraditi. Dalji spisak službi možete naći ovde.

Lečenje neplodnosti

Odredićemo razlog vaše neplodnosti i naći ćemo idealno lečenje koje će vas dovesti do željenog cilja.

Genetika

Povećajte šansu za začeće zdravog deteta. Čeka vas moderno opremljena laboratorija reproduktivne genetike.

Alternativna medicina

Rešavamo kompleksne probleme. Zato nudimo metode alternativnog lečenja, koje će povećati Vaše šanse da zatrudnite.

Surogat majčinstvo

Provešćemo vas kroz ceo proces surogat majčinstva gde embrion bioloških roditelja nosi surogat majka.

Направите необавезујуће консултације